Paras harjoitus on ns. shavasana, eli rentoutuminen, johon liitetään mantran lausuminen mielessä. Vähintään viidentoista minuutin ajan rentoutudaan perusteellisesti päivittäin tai useampiakin kertoja. Ääneen puhumista tai laulamista kannattaa välttää, jos on sydänoireita. On olemassa myös varsinaisia joogaliikkeitä sydämen hyväksi, mutta monia tavallsia asanoita ei pitäisi tehdä, silloin kun on rytmihäiriöitä. Yleensä pään alas taivuttamista ja ponnistamista vaativat joogaliikkeet rasittavat sydäntä. Ne voivat rasittaa sydäntä jopa enemmän kuin tavanomaiset ponnistelua vaativat urheiluliikkeet.

Ulkoilu on hyväksi etenkin liioitellun hidas kävely, että sydän saa happea. Kokeilepa oikein hidasta kävelyä, ja jos voit vielä toistaa mantraa! Kiirtan levysoittimen tahdissa on hyväksi, mantra ja liike sinänsä rauhoittavat, ja siinä iso varvas koskettaa kantapään takana lattiaa, jolloin varpaan kärjessä oleva akupunktio piste - jonka vastine on käpyrauhaenen - rauhoittaa mielen. Mikä tahansa hidas tanssi on myös hyväksi. Jännittäviä tilaisuuksia pitäisi karttaa akuutissa vaiheessa olevan sydämen kanssa, ja mieluummin mennä erilaisiin henkisten ryhmien paikkoihin kuuntelemaan ja kokemaan rauhaa ja hiljaisuutta. Sitoutua ei toki tarvitse vastentahtoisesti.

On olemassa homeopaattisia lääkkeitä liittyen stressin syyhyn, riippuen onko se työn, kiireisen elämäntavan, jännittämisen tai vaihdevuosien (yleinen syy) aiheuttamaa? Yöllä valvomiset lisäävät sydämen stressiä, niillä on taipumus aiheuttaa myös kehon lämpenemistä.

Säännöllinen luonnonläheinen elämä, ja että malttaa ottaa iisisti ja jättää materialistisen maailman houkutukset, tai etsii ratkaisuja jotka helpottavat velvollisuuksien kanssa kamppaillessa.  Sipuli, kahvi päihteet eivät luonnollisesti ole hyväski. Huonoja asioita voi välttää mahdollsimman pitkään ja tehdä hyviä asioita mahdollisemman pian.