En suosittele. Myöskin koska en tunne taustaasi en suosittele edes kokeilemaan.

Huomaisit varmasti hyvin pian, että sielläkin on omat ongelmansa, jotka saattaisivat alkaa vaivaamaan. Ensinnäkään Himalaja ei ole helppo paikka elää läsimaalaiselle jo erilaisten olosuhteiden vuoksikin. Kaikki joogit ja siellä olevat seikkailijat eivät suinkaan ole kiinnostuneita pelkästään henkisistä asioista vaan kaupallisuus, rahan ahneus ja välinpitämättömyys toisista ihmisistä on pesiytynyt sinnekin. En tosin ole koskaan käynyt siellä, joten puhun vain siitä mitä olen kuullut. Luin juuri äskettäin meidän munkin kertomuksia Himalajan joogeistä 1970 - luvulta, ja jo silloin suuri muutos oli tapahtumassa sielläkin, joskin hän löysi vielä silloin joitakin suuriakin joogeja ja paikkoja joissa voi meditoida rauhassa.

Kuitenkin kuten hän kertoo, että häntä alkoi vaivaamaan valtava halu syödä mangoja, joita siellä ei ollut. Kävi kuitenkin niin, että joku näistä korkeammalle tasolle kehittyneistä joogeista järjesti hänelle mangoja, vaikka munkkimme ei ollut sanallisesti maininnut sanaakaan mangoista. Eli kiusaukset tulevat mieleen sielläkin ja jos ne eivät totetudu kuten tässä tapauksessa ne voivat vaivata ja häiritä meditaatiota yhtä hyvin siellä. Koska siellä joutuu tukahduttamaan pakolla useimmat halunsa, ne voivat jopa muuttua todelliseksi piinaksi, joka tekee meditaatiosta vaikeaa.

Ihmisen henkiseen kehitykseen kuuluu myös toisten ihmisten palvelu, että ihmisestä ei tulisi itsekästä, vain omaan napansa tuijottavaa. Paras mahdollisuus tehdä sitä on auttaa juuri niitä, jotka on suurimmissa vaikeuksissa. Jos koet että maailman ja yhteiskunnan asiat ovat huonolla tolalla niin sinun pitäisi mielestäni lähteä juuri siitä, että omien voimien mukaisesti teet jotain kääntääksesi kehityksen paremaan suuntaan, eikä paeta sitä karkaamalla Himalajalle.