Kummituksia ei oikeastaan ole olemassakaan. Jonkinlaisia henkisiä olentoja kyllä, jotka ovat jääneet maanläheisyyteen joko auttamaan ihmisiä tai jotka ovat kiintyneet johonkin maalliseen asiaan.
 
Kummitukset syntyvät ihmisten pelkojen tai vahvan uskon vuoksi. Jos uskottelee jollekin, että talossa kummittelee niin toinenkin voi alkaa nähdä kummituksia. Jos pelkää niitä, niin on vielä varmempaa, että joutuu kohtaamaan sellaisen. Näinhan se on elämässä muutenkin.
 
Joissakin maissa ihmiset uskovat enemmän kummituksiin, joissakin maissa niitä ei ole koskaan ollut ja varsinkin nykyajan taloissa harvemmin tapaa sellaisia missään puolilla maailmaa. Taikauskoisuus vähenee. Kuitenkin jos talossa nyt sitten ”kummittelee” niin aina voi ”ajaa ne ulos” ns. henkisen harjoitusten avulla tai henkisten ihmisten asettuessa asumaan taloon.
 
Ihmisistä henkien ajaminen voi olla vaikeampaa, mutta kyllä henkisen tanssin tanssiminenkin (ellei pysty meditoimaan) vapauttaa ennen pitkää ihmisen äänien kuulemisista ja sivupersoonallisuuksista. Lisäksi voi tehdä tiettyjä asanoita, joilla voi olla hyvinkin merkittävä vaikutus. Homeopatiasta on apua ja varmaan muistakin luontaishoidoista.